Fotbollsdrömmar

Analys av Allsvenskan och Svenska landslaget.

Vinner Spanien VM i Fotboll 2018?

Posted by fotbollsfan på 02 februari 2018

Kan det bli så att det är Spanien som tar hem VM guldet i Fotboll 2018. Spanien har gått från att vara ett högst ifrågasatt landslag till att närma sig favoriterna Tyskland och utmana om VM guldet.

spain-flag-flutter-spanish-54097.jpeg

Spanien vinner VM i Fotboll 2018

Tittar man på spelartrupperna så får man nog vara ärlig och säga att Tyskland har den bästa truppen att skicka till VM i Ryssland. Men därefter är det jämnt. Jag tycker att Spanien har visat upp ett spel som man inte sett på länge. VM kvalet var ett enda långt segertåg och nu när laget slipper favoritskapet kan de bli ännu bättre.

Spanien har dessutom några av de individueltt skickligaste spelarena i hela VM. Något som kan avgöra jämna matcher. Spanska webbsidan apuestasdeportivasbono.net nämner det mesta om hur starka Spanien är i VM och jag ska summera det här:

  1. Spelartruppen – Det som i slutändan avgör ett VM är vilket land som kan sätta de bästa 11 spelarena på plan. Även när det kommer avstängningar och skador in i bilden. Spaniens trupp är nästan i klass med Tysklands och därmed nr 2 i världen just nu!
  2. Taktik och rutin – När det gäller att spela VM och vinna titlar har många spelare i Spanien bra koll på det. Återigen är det bara Tyskland som är bättre där många har förra VM guldet i färskt minne.
  3. Spelsätt och Spelsystem – Spanien håller mycket boll men var i förra VM alldeles för långsamma. Omställningarna gick inte tillräckligt fort. Det har man ändrat på och fått fart i anfallsspelet. Nu har man ett spelsätt som inte ger motståndarna många målchanser i form av ett massivt spelövertag. Och dessutom snabba omställningar.

Spanien kan alltså vara på väg mot ett nytt VM guld och jag tror att det blir så!!

Sveriges Chanser i Fotbolls VM

Vad har då Sverige för chanser i Fotbolls VM 2018. Ja, tittar man till att börja med på Sveriges VM grupp så ser man att det blir svårt direkt. Vi har Tyskland i Gruppen och dem slår vi inte. Mexiko är i bästa fall 50/50 läge. Sista laget Sydkorea bör vi kunna slå men inte heller det är någon lätt match.

Således skall man vara inställd på att det blir svårt redan från dag ett i VM. Om vi mot förmodan skulle klara av att ta andraplatsen så väntar troligtvis Brasilien i nästa mach och där har vi ingen chans. Men visst hade det varit en rolig match att spela för ett svenskt landslag!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: